Una mica d'història...

Fundat el 1988 l'Aeroclub del Ripollès pretèn aplegar totes aquelles persones de Ripoll i comarca afeccionades o interessades a qualsevulga modalitat de vol.

Des del vol sense motor, al vol aerostàtic, aeromodelisme, ala de pendent, paramotor, avionetes, ULM, avions... sense límits.

Una de les primeres fites del club fou habilitar un camp d'aterratge a la zona de la Devesa del Pla de Ripoll, en aquell moment no utilitzada, on aterrà un diumenge al matí per primera vegada a Ripoll i al Ripollès un avió ultralleuger; pilotat per en Santi Font i procedent de l'aeroclub dels Aigumolls de l'Empordà. La festa es complementà amb la presència d'un globus aerostàtic i una mongetada popular per a gairebé unes 500 persones que s'aplegaren a la festa. L'acte fou presidit per l'aleshores Tinent d'alcalde de Ripoll i regidor de governació Sr. Adolf de Martín.

L'Aeroclub del Ripollès, és una entitat esportiva registrada a la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya amb el nº 6782 i és membre de la Federació Aèria Catalana.

Al llarg de la seva història ha promogut diverses iniciatives per a disposar a Ripoll o rodalies d'una pista d'aterratge permanent per a avions ULM; com el que durant uns anys posseí la firma turística Tornasol Aventura per a promoure els vols turístics. També durant un temps es mantingueren força contactes amb el primer gerent professional de Ripollès Desenvolupament per a projectar un petit aeroport al Ripollès preveient la futura expansió d'aquest sector incipient encara a Catalunya.

Actualment un dels seus màxims exponents és el seu soci i ripollès Pere Pla que ofereix diverses modalitats de rutes aèries per a excursions, incentius, celebracions ... en avioneta monomotor i bimotor amb un important radi operatiu i d'acció, i fins a 5 places disponibles. Així mateix es disposa de convenis amb les veïnes empreses de vols en globus per a oferir als associats de l'Aeroclub del Ripollès uns preus preferents en les diferents ofertes de vols aerostàtics.